Skip to content
eiken dakconstructie met akoetische panelen
eiken dakconstructie met akoetische panelen
oude Eiken constructie
en dakconstructie met akoetische panelen
akoestische plafond met spotlights+D160
plafondelementen met spotlights
eiken dakconstructie met akoestische panelen
eiken dakconstructie met akoetische panelen
eiken dakconstructie met akoetische panelenoude Eiken constructieen dakconstructie met akoetische panelenakoestische plafond met spotlights+D160plafondelementen met spotlightseiken dakconstructie met akoestische paneleneiken dakconstructie met akoetische panelen

“Een zeer fraai eindresultaat”. De opdrachtgever van dit project stelde zich zeer tevreden met de geboden oplossing voor de akoestische problemen van deze woonboerderij. Bij de verbouwing van deze oude koeienstal naar woonruimte was men bewust van het feit dat de ruimte wel eens vervelend kon gaan aanhoren, men zou een gipsplaten plafond gaan toepassen en de vloer met mooie oude boeren plavuizen bekleden.

Door in een vroeg stadium te kijken naar de diverse mogelijkheden die konden worden toegepast, zoals naadloze akoestische plafonds en vrij hangende plafondelementen. Concessies moesten wel gedaan worden, maar niet op de beperking van de verwachte nagalm.

De oplossing werd gevonden in een Ecophon DA XL paneel die ook voldoende lengte hebben om een overspanning te behalen tussen de aanwezige dak gordingen. De panelen zijn gemonteerd op minimale hoeklijnprofielen van 19mm die rechtstreeks op de oude Eiken constructie zijn bevestigd. De panelen sluiten onderling strak op elkaar aan met een minimale V-naad. Door de enorme ruimte is de aanwezigheid van het lijnenspel absoluut geen storende factor, iets waar in het voortraject wel even over getwijfeld is.

De geboden oplossing, welke voornamelijk wordt toegepast in kantoorruimte, voldoet budgettair en behaald een volledig acceptabel akoestisch niveau. Ook de inbouwhoogte is tot een minimum beperkt zodat veel van de oude constructie zichtbaar is gebleven en toch alle technische installaties zijn weggewerkt.

Alle projecten
Back To Top