Skip to content
lichtblauwe lambrisering geluiddempend
lichtblauwe lambrisering geluiddempend
stopcontact in muur verwerkt
geluiddempende lambrisering
ronde geluiddempende plafonddelen
werkplekken met Wall Visuals
plafond met ronde plafondelement
wit plafond met plafondelementen
ruimte met lift en kippen Wall Visuals
lichtblauwe lambrisering geluiddempendstopcontact in muur verwerktgeluiddempende lambriseringronde geluiddempende plafonddelenwerkplekken met Wall Visualsplafond met ronde plafondelementwit plafond met plafondelementenruimte met lift en kippen Wall Visuals

De nieuwe woonlocatie van GGZ Rivierduinen in Noordwijkerhout was nog niet opgeleverd toen men realiseerde dat de akoestiek in de algemene ruimte en werkvertrekken zou gaan lijden tot klachten.

Op de project locatie is gekeken naar de gebruikersfunctie van de ruimtes en is er geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever en medewerkers. In samenspraak met hen en de bewoners hebben we een plan gemaakt voor de verbetering van de ruimte akoestiek. Daarbij is gekozen voor frisse kleuren, vormen en materialen die het gebouw ook wat meer zouden aankleden, de kille witte zorginstelling mocht wel iets gezelliger.

In de algemene ruimte (gangzones) van de appartementen hebben we grote Wall Visuals geïnstalleerd, de prints zijn door de instelling en haar bewoners zelf gekozen. Deze vrijheid was voor hen erg belangrijk, thema’s en kleuren voegde herkenning toe aan de diverse verdiepingen. Als algemeen voordeel aan deze oplossing is dat er redelijk eenvoudig gewisseld kan worden van afbeelding mocht dit wenselijk zijn. Seizoens-/ en feestelijk gebonden afbeeldingen kunnen hierin tijdelijk en zonder verlies van de akoestische werking worden gewijzigd.

In het gebied van werkplekken en overlegruimten is er tevens met Wall Visuals gewerkt en gecombineerd met OWA plafondelementen in ronde en rechthoekige vormen. De gangen hebben we voorzien van een Petvilt lambrisering, buiten de akoestische eigenschappen hebben deze hier ook een beschermende functie als ‘aanrijbeveiliging’.

Alle projecten
Back To Top